2017-07-23

Dag två gör vi en cykeltur på över fem mil på fem timmar.

Vi sartade i Solvik – Hunnebostrand – Bovallastrand – Tossene – Askum – Kungshamn – Smögen – Solvik.

Att se världen på cykel är väldigt intressant och givande. Jag ser mer och upplever saker på nära håll samtidigt som det går fortare än att gå. Det vi har sett och gjort under den här cykelturen hade vi aldrig gjort via bil eller genom att gå.

Vi hamnade på småvägar, bara för att vi törs ta vägar som vi inte vet vart de leder. Den här gången kom vi till en backe, herrejösses vad backar jag såg, upplevde och kände denna dag. Vid flera tillfällen efter att vi cyklat upp för en lång och brant backe fick vi vända. Vi skämtade om detta efter några gånger, men den här gången var vi övertygad om att vi kunde fortsätta och att vi var på ”rätt” väg.

Efter denna jävulska backe som jag inte klarade av att cykla upp för på grund av lutningen, grus och att jag inte kan hantera mina växlar, lade vi oss på klipporna högt över havet och njöt av vila och sol. När vi ligger där ser vi att en bil åker förbi. Vi hade lagt våra cyklar mitt i gräset, som var mitt i vägen. Bilisten hade lagt dem fint mot klipporna på sidan av vägen. Vi hade inte trott att en bil skulle åka DÄR!! Grus, klippor och gräs… men en bil kom. Då sa vi att kan den komma förbi här så kommer vi också att komma ut där, till den stora vägen varifrån bilen hade kommit ifrån. När vi väl satte oss på cyklarna och cyklade till det håll bilen hade kommit ifrån, så visade det sig att det var en återvändsgränd, eller det var ett hus där. Mitt ute i ingenting! Det var bara att vända tillbaka, igen.

 

Felåkning med cykel

Första felkörningen

Cykeltur i Sverige

Semester

Se horisonten

Båthus

Båtar och hav

Smögen

Fantastisk utsikt över Kungshamn från bron