[fusion_builder_container backgroundrepeat=”no-repeat” backgroundposition=”left top” backgroundattachment=”scroll” video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” bordersize=”0px” borderstyle=”solid” paddingtop=”20px” paddingbottom=”0px” equal_height_columns=”no” hundred_percent=”no”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ last=”yes” spacing=”yes” background_color=”#f6f6f6″ background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”40px” padding_right=”40px” padding_bottom=”40px” padding_left=”40px” class=”” id=”” min_height=”” hover_type=”none” link=”” border_position=”all”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

En fridfull julhelg

1. Morgonstunden är mysig och energigivande om man har möjlighet och tillåter det.

Morgonen skall du inte använda till att titta på mail eller annat som tar din energi. Gör sådant som ger dig energi. Att ta vara på morgonen kan vara en utmaning för många familjer med barn. Att börja morgonen med sådant som ger dig lugn och energi kommer att göra att hela din dag blir lugnare och du kommer att ha mer energi. På morgonen skall du tänka på vad du vill med dagen. Det du kan tänka på under den här tiden innan jul (och över hela året ? ) är att sova. Sov så att du orkar med det som händer och ska göras under dagen. Jag vet att det är något vet om, men försök att göra det under december så skall du se att du kommer att klara av julen på ett bättre sätt.

Ett exempel: Skriv ner gladsaker och läs dem varje morgon med ett leende. Mer information om gladsaker hittar du på min hemsida och FB sida. Det står också om det i boken Tips från coachen 2 och i de kurser och program som finns på min sida.

2. Planera din tid

Det är något som jag tidigare upplevde som svårt men har insett hur viktigt det är för att jag skall hinna med det jag har tänkt mig. Nu inför jul så blir det ännu viktigare för att få vardagen att gå ihop utan att känna att stressen kommer smygande. Så planera dina aktiviteter så att du känner att du har koll på läget. Stress skapas av att man upplever att man inte har koll på läget, ha därför kontroll över det som skall göras och hända. 

3. Rörelse, kan vara en promenad eller hård träning

Att röra på sig gör att det kommer igång hormoner i kroppen som gör dig glad och du känner dig piggare. Efter rörelse så kommer du att känna att du kan göra mera hemma för att få den jul du vill. Det kan räcka med 20 till 30 minuters promenad för att få igång kroppen och knoppen. Det innebär krasst att det är 10 till 15 minuter bort från hemmet och lika långt tillbaka, hur svårt kan det vara ?

4. Reflektion, det är något som jag tycker är bland det viktigaste inför julen

Reflektera över vad det är du verkligen behöver göra och vad du verkligen vill göra för att få den julen du vill ha för dig och din familj. Många gånger gör du mer saker än nödvändigt och många gånger så är det förväntningar från både dig själv och andra som gör det. Men är det verkligen viktigt för att du skall få en härlig jul med din familj. JULFRID i huset vill vi väll alla ha. Ibland kan det räcka med att bara sätta sig ner för att reflektera och planera efter det, men ofta så behövs det lite stöd för att komma underfund med vad man vill och vad som är viktigt för en.

Jag har tagit fram ett program för att du skall få en fridfulljul, du kan köpa det här: Detta program kommer att ge dig så mycket för att kunna få en helt annan jul än du är van med.

5. Vila – det skall vara en bra balans mellan aktivitet och vila

Det kan verka så lite hit och dit när jag först ber dig röra på dig och sedan vila. Det är super viktigt med vila/återhämtning under dagen också. Vila/återhämtning där du kan ta igen dig och få lugnet i kroppen och i hjärnan. Ibland kan det räcka med att smita in på toaletten och ta några djupa andetag för att hitta lugnet i kroppen och knoppen. Nu inför julen när det är mer stressigt och du troligen har högre krav på dig själv är en guidad meditation, för att klara av den här tiden riktigt bra. Kunder som har provat det tidigare säger att det har varit en avgörande faktor i att de faktiskt har haft en fantastisk jul med sin familj. De säger att de har känt sig lite duktigare och smartare än många andra för att de faktiskt har förstått vikten av det och har gjort något åt den stress de har känt. De har lyssnat på en av mina guidade meditationer några gånger per vecka.

Ha en rolig och fridfull jul!

GÅVA

Ha det gott!
Monica
Livsglädjedesigner

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_builder_container backgroundrepeat=”no-repeat” backgroundposition=”left top” backgroundattachment=”fixed” video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” bordersize=”0px” borderstyle=”solid” paddingtop=”15px” paddingbottom=”70px” equal_height_columns=”no” hundred_percent=”no”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none” last=”no” hover_type=”none” link=”” border_position=”all”][fusion_blog number_posts=”3″ cat_slug=”wordpress” title=”yes” title_link=”yes” thumbnail=”yes” excerpt=”yes” excerpt_length=”15″ meta_all=”yes” meta_author=”yes” meta_categories=”yes” meta_comments=”yes” meta_date=”yes” meta_link=”yes” meta_tags=”yes” scrolling=”no” strip_html=”yes” blog_grid_columns=”3″ blog_grid_column_spacing=”40″ layout=”grid” class=”myGrid” /][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]