1. Du är trött/utmattad men kan inte sova

Att ständigt gå på högvarv och inte ta hand om dig själv och din återhämtning, kan leda till sömnlöshet. Detta fast du är såååå trött så du knappt kan hålla dig vaken. Det kan också leda till att du sover hela tiden och kan somna när som helts och var som helst. Inte någon av dessa är roligt att uppleva.

Sömn är viktigt för din hälsa, utan sömn är det många viktiga funktioner i din hjärna som påverkas, negativt.

Har du hamnat i detta är det verkligen hög tid att stanna upp och fundera på hur du lever ditt liv. Det första du kan göra om du inte sover – ta en heldag att bara sova. Tillåt dig själva att sova, vakna, sova och vara i en halvdvala en hel dag. Det gör susen och efter det kan du titta på ditt liv och avgöra vad du skall göra för att inte hamn i det tillståndet du är i nu.

Dåligt samvete om du ligger i sängen en hel dag? Jag förstår precis! Men tänk om ditt sätt att behandla dig själv kommer att leda till att du inte kommer ur sängen på flera månader. Kan då inte en hel dag att bara fara ur och i sovdvalan vara värt det?

2. Du känner att du har mer ångest än vanligt eller har fått ångest

Har du aldrig haft ångest och har det nu? Då är det verkligen dags att du börjar fundera på och nyfiket utforska vad det är som gör att du har börjat få ångest eller fått mera ångest. Du kanske redan vet det, då är det ditt val att göra något åt det.

Jag går så långt så jag säger att det är ditt ANSVAR att göra något åt det!!

Vem ska annars göra det?

Har din ångest börjat öka? Då är det hög tid att du gör något åt det också.

Gör lite gladsaker, umgås med nära och kära, gå på massage, meditera eller andas djup kan lätta på ångesten.

3. Du har svårt att fokusera

Upplever du göra många misstag?

Att du missar saker som du bara borde komma ihåg?

Känner du att alla tankar bara far omkring och du får liksom inte tag på någon av dem?

Då är det verkligen dags att ta ett steg tillbaka och försök prioritera och kanske att delegera.

Även här kan det vara värt att ta en d eller två dagar ledigt och bara vara. Japp, jag vet!! Inte kan man väl ta ledigt för att bara vara??? Det är precis det du kan. Jag tror att du kommer att komma tillbaka till jobbet och kunna fokusera på ett annat sätt och veta vad som är viktigt, och det är ju fantastisk bra för ditt arbete.

4. Du känner dig nedstämd

Är du ledsen ofta? Känner du ingen glädje i sådant som du ”normalt” känner glädje för?

Ibland kan sådant vara tillfälligt och kan bero på drama på jobbet, sorg, familjekriser mm och då är det normalt att känna så. Ta hand om dig själv på bästa sätt under en helg eller sätt in rutiner som förbereder dig för sådant på bästa sätt.

Är det så att det är mer bestående och allvarligare kan det vara depression som är på gång eller som du har. Sök professionell hjälp så att du inte har det på det sättet längre än nödvändigt.

5. Du är lättirriterad

Oj, oj så irriterad jag har varit i livet. Jag är så tacksam över att jag inte är det på samma sätt längre.

För lite sömn, , mycket på jobbet, mycket hemma, att aldrig känna att du räcker till eller duger som du är kan leda till att du blir irriterad.

Tänk dig att hela tiden umgås eller leva med någon som är ständigt irriterad, fräser och drar dig undan utan att du förstår varför. Det är inte så kul med sådana relationer! Är du den personen i dina relationer?

Som jag nämt tidigare så är det bara du som kan ta hand om dig själv, ingen annan kan ta det ansvaret. Vad behöver du göra för att bli gladare, ha mer tålamod, älska dig själv mera, skälla mindre på dina barn och partner?

Ta en promenad, träna, dansa, yoga eller något för att få kroppen att komma igång. Det släpper på dina spänningar och du får fart på dina gladhormoner.

6. Du blir sjuk hela tide

Blir du aldrig av med förkylningen, den återkommer hela tiden eller du är sjuk på något annat sätt, ofta.

Kroppen försöker att berätta något för di!

Ditt psykiska mående, dina tankar och känslor påverkar din kropp. Det här är en sådan tydlig signaler till dig att något är fel i ditt liv.

7. Allt går i sakta/slowmotion

Den känslan är så jobbig. Det är också ett tecken på att du inte behandlar din hjärna och kropp på bästa sätt. Prova drick mera vatten (och mindre kaffe) och ät näringsrikt mat. Både kroppen och knoppen behöver bra bränsle för att fungera optimalt och det kan du själv avgöra.

8. Du känner dig frånvarande

Missa sina barns uppvät, inte vara helt närvarande vid kalas eller fest är så jobbig. Just där och då kanske du inte är medveten om det, men efter några dagar börjar du fundera på vad det var som hände.

GÖR NÅGOT ÅT DET! Jag har svårt att minnas mina barns uppväxt, och det gör mig så ledsen. När jag ränker på det får jag sorg i hjärtat. Gör inte som jag har gjort, har du svårt att få livet att gå ihop, har du ingen hjälp med barnen eller vad det kan vara. Ordna det för dig och dina barn skull. Du kommer att tacka dig själv för det sen.

Alla dessa 8 tecken har jag haft och tagit mig ur.

Har det varit lätt alla gånger att förstå och att sedan ta ansvar att göra något åt det?

Nej!

Men så värt det när jag gjorde det!

Jag har hjälpt många att ta sig förbi flera av dessa 8 tecken på att vara på väg åt fel håll eller inte tar hand om sig själv på ett bra sätt.

Jag har därför satt ihop ett program som inte kräver så mycket av dig, du gör vissa specifika saker varje dag. Varje dag skall du ge dig själv lite extra för att slippa allt det här ovanför. ❤️❤️❤️

Det kommer att ta dig max 5 minuter per dag, och vill du så får det ta mera tid.

I september startar jag nästa grupp för att delta i detta program som varar i 66 dagar.

Är du intresserad av att vara med?

Fyll i dina uppgifter här!

Ha det bäst

Monca