[fusion_builder_container backgroundrepeat=”no-repeat” backgroundposition=”left top” backgroundattachment=”scroll” video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” bordersize=”0px” borderstyle=”solid” paddingtop=”20px” paddingbottom=”0px” equal_height_columns=”no” hundred_percent=”no”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ last=”yes” spacing=”yes” background_color=”#f6f6f6″ background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”40px” padding_right=”40px” padding_bottom=”40px” padding_left=”40px” class=”” id=”” min_height=”” hover_type=”none” link=”” border_position=”all”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” class=”” id=””]

Vi alla låter bli att göra saker för att vi inte vågar.

Det kan vara skrämmande av olika anledningar och orsaker vilket gör att vi hellre låter bli än att göra det, även om det skulle ha gett oss både glädje, självförtroende och viljan att göra mer saker som vi blir glada av.
För vissa är det ett sätt att leva på, för andra är det naturligt att göra saker som de normalt inte gör. Det för att alla är vi olika, vi har olika personligheter och drivs av olika saker.

Det är inte fel att vara något av det om man inte skadar sig själv eller någon annan efter vägen. En del av de jag har mött som inte törs göra saker, ser det som ett hinder och de vill verkligen göra saker utanför deras komfortzon. Det hindrar dem i deras liv. För dem gäller det att inte lyssna så mycket på de första tankarna som kommer när de skall göra något utanför deras komfortzon. Hjärnan gör allt för att vi inte skall göra sådant som den uppfattar som farligt. Är vi inte uppmärksam på tankarna så har vi slagit bort det vi ville göra snabbt och utan att vara medveten om att det är vår hjärna som lurar oss och ser till att vi inte utvecklas som människa.

Många gör saker efter ”vad alla andra skall tycka” och låter därför bli att göra saker som de vill och drömmer om att göra. Om alla lät bli att tänka på alla andra och gjorde det de vill så kanske det skulle komma fram att alla andra också vill göra samma saker. De gör inte det de vill på grund av vad de tror att du skall tycka om dem. Tokigt värre! Det är inte lätt att komma över dessa hinder och självsabotörer som vi alla bär på mer eller mindre. När vi blir medveten om det så kan vi börja jobba med oss själva för att ta oss vidare, om det är det vi verkligen vill.
Som sagt är det din hjärnas försvar eller du som bestämmer över ditt liv?

GÅVA

Ha det gott!
Monica
Livsglädjedesigner

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_builder_container backgroundrepeat=”no-repeat” backgroundposition=”left top” backgroundattachment=”fixed” video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” bordersize=”0px” borderstyle=”solid” paddingtop=”15px” paddingbottom=”70px” equal_height_columns=”no” hundred_percent=”no”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none” last=”no” hover_type=”none” link=”” border_position=”all”][fusion_blog number_posts=”3″ cat_slug=”wordpress” title=”yes” title_link=”yes” thumbnail=”yes” excerpt=”yes” excerpt_length=”15″ meta_all=”yes” meta_author=”yes” meta_categories=”yes” meta_comments=”yes” meta_date=”yes” meta_link=”yes” meta_tags=”yes” scrolling=”no” strip_html=”yes” blog_grid_columns=”3″ blog_grid_column_spacing=”40″ layout=”grid” class=”myGrid” /][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]