[fusion_builder_container backgroundrepeat=”no-repeat” backgroundposition=”left top” backgroundattachment=”scroll” video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” bordersize=”0px” borderstyle=”solid” paddingtop=”20px” paddingbottom=”0px” equal_height_columns=”no” hundred_percent=”no”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ last=”yes” spacing=”yes” background_color=”#f6f6f6″ background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”40px” padding_right=”40px” padding_bottom=”40px” padding_left=”40px” class=”” id=”” min_height=”” hover_type=”none” link=”” border_position=”all”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” class=”” id=””]

När du gör något en längre tid så blir det en vana och det kan bli en trygghet.

Gör du något som du vet är fel för dig, det kan till och med vara skadligt för dig, så är det svårt att sluta för att du är van att göra just det där och det är en trygghet. Det blir en slags fals trygghet. Att tänka och känna som du gör har blivit en vana som kan vara skrämmande att ta sig ur.
I mitt arbete träffar jag flera vuxna som har stannat i ett förhållande som är destruktivt, för länge. De har gjort det för att på något sätt så har partnern och det livet de har levt blivit en trygghet, det är något man känner igen. Även om det kan innebära att man blir slagen och ibland fruktar för sitt liv så är det en trygghet. För människor som aldrig har varit i den här situationen är det svårt att förstå.

Det krävs tid och ett jävlar anamma för att ta sig ur gamla mönster. Ett mönster kan vara att undvika förändringar, undvika att göra saker som faktiskt kan ta dig till en bättre plats i livet. Det kan göra ont att ta tag i saker som har legat länge, men det är värt det och ofta så finns det hjälp att få någonstans för att göra dessa förändringar.
Att ta ett beslut är gjort på en sekund, men tvekar du så har din hjärna redan börjat komma med ursäkter till varför du inte skall göra det.

Vi har alla lika mycket tid på dygnet, sen handlar det om vad vi gör med dessa timmar. Alla har tid till en förändring om de anser att det är tillräckligt viktigt. Till exempel så kan du gå och tänker att du skulle vilja ha en förändring och att en kurs eller något annat är det rätta för dig att göra för att ta dig dit du vill. Börjar du att fundera för mycket när du väl hittar en kurs eller annat som du tror är bra för dig så kommer kursen/möjligheten att försvinna för dig. Din hjärna kommer att hitta på massor med saker för att slippa göra förändringar och att göra sådant den inte är van att göra. Massor med tankar kommer att dyka upp i ditt huvud, utan att du märker det. Massor med ursäkter kommer att fara runt i ditt huvud.
Om du verkligen vill göra en förändring så ska du verkligen fundera på vad du behöver och hittar du det du behöver så ta ett beslut snabbt så att din hjärna fegar ur.

GÅVA

Ha det gott!
Monica
Livsglädjedesigner

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_builder_container backgroundrepeat=”no-repeat” backgroundposition=”left top” backgroundattachment=”fixed” video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” bordersize=”0px” borderstyle=”solid” paddingtop=”15px” paddingbottom=”70px” equal_height_columns=”no” hundred_percent=”no”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none” last=”no” hover_type=”none” link=”” border_position=”all”][fusion_blog number_posts=”3″ cat_slug=”wordpress” title=”yes” title_link=”yes” thumbnail=”yes” excerpt=”yes” excerpt_length=”15″ meta_all=”yes” meta_author=”yes” meta_categories=”yes” meta_comments=”yes” meta_date=”yes” meta_link=”yes” meta_tags=”yes” scrolling=”no” strip_html=”yes” blog_grid_columns=”3″ blog_grid_column_spacing=”40″ layout=”grid” class=”myGrid” /][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]