[fusion_builder_container backgroundrepeat=”no-repeat” backgroundposition=”left top” backgroundattachment=”scroll” video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” bordersize=”0px” borderstyle=”solid” paddingtop=”20px” paddingbottom=”0px” equal_height_columns=”no” hundred_percent=”no”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ last=”yes” spacing=”yes” background_color=”#f6f6f6″ background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”40px” padding_right=”40px” padding_bottom=”40px” padding_left=”40px” class=”” id=”” min_height=”” hover_type=”none” link=”” border_position=”all”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””]

Den här texten blev inte riktigt som jag tänkt mig men vad gör väl det. Jag hoppas att mitt budskap kommer fram till dig.
Till dig som har gett kommentarer till mig som jag beskriver nedan. Jag förstod den verkligen inte, jag har lärt mig något av dig, du gav mig något mera att reflektera över. Tack!

När livet är tufft, vilket det är för de flesta någon gång i livet, så beror det på hur man hantera det som händer, som påverkar dig själv. Vissa saker går in på djupet på oss, det är bara att inse det. Vissa saker bara biter sig tag i hela ens varande. När det inträffar så behöver vi ha ett sätt att hantera det på som gör att vi ”klarar” oss så bra som möjligt. Samtidigt som man inte skall blunda för saker som händer och för sina tankar och känslor som dyker upp.

Jag fick en kommentar i ett inlägg här i veckan som jag inte riktig förstod, som löd så här: ”Vresighet och aggression är en känsla som framkallar adrenalin och ger kraft att röja problemen ur vägen så det är mer komplicerat än så.”
Jag förstod inte kommentaren för att den hade inget med inlägget att göra utan troligen var det namnet Tanka bra tankar som personen refererade till.
Det är bra med påminnelser att allt inte är så tydligt alla gånger. Ni som har följt mig ett tag vet att jag anser att vi skall ha alla känslor. Jag säger åt mina kunder, att ha alla känslor, men stanna inte där för länge. Sen har du alltid ett val om du vill vara vresig, aggressiv och frustrerad. Gynnar det dig att vara det och hur mår du av att vara det? För väldigt många år sedan var det nödvändigt för oss att använda aggression för överlevnad.
För mig är vresighet och aggression ett sätt att handla mot andra vilket jag försöker undvika så mycket det är möjligt. Jag kan vara arg som ett bi, jag lovara Herrejösses så arg jag kan bli, och främst på mitt arbete när jag träffar föräldrar som inte förstår att de behandlar sina barn galet. Jag låter inte dem få veta det, utan det tar jag med mina kollegor och vi kan prata om hur arg och irriterade vi är och varför vi är det.

Mitt budskap är att alla kan välja hur vi skall må och agera i de flesta situationer som dyker upp i livet. Tanka bra tankar handlar om att vi kan tanka våra hjärnor med bra saker så mycket det går, även i de hemskaste av situationer vi hamnar i. Jag måste som vanligt komma med en parantes. Det finns situationer i livet där vi behöver hjälp att komma ur saker som vi har varit med om, för att de är för hemska eller för att det har hänt för många saker under en period så att hjärnan inte fungerar som den ska. Ta hjälp! Stanna inte i dåligt mående i onödan.

Tanka bra tankar, påverka dig själv till att ha en fantastisk dag.
Ha en fantastisk lördag!

Monica Balkefors
Livsglädjedesigner

GÅVA

Ha det gott!
Monica
Livsglädjedesigner

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_builder_container backgroundrepeat=”no-repeat” backgroundposition=”left top” backgroundattachment=”fixed” video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” bordersize=”0px” borderstyle=”solid” paddingtop=”15px” paddingbottom=”70px” equal_height_columns=”no” hundred_percent=”no”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none” last=”no” hover_type=”none” link=”” border_position=”all”][fusion_blog number_posts=”3″ cat_slug=”wordpress” title=”yes” title_link=”yes” thumbnail=”yes” excerpt=”yes” excerpt_length=”15″ meta_all=”yes” meta_author=”yes” meta_categories=”yes” meta_comments=”yes” meta_date=”yes” meta_link=”yes” meta_tags=”yes” scrolling=”no” strip_html=”yes” blog_grid_columns=”3″ blog_grid_column_spacing=”40″ layout=”grid” class=”myGrid” /][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]